Corsair

Geheugens
Hydrocool
Hydrocool afbeeldingen
Meer info

Geheugens

Corsair Micro is een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van geheugentechnologie.
Zij produceren geheugenmodules van een zeer hoge kwaliteit, waardoor systemen uitgerust met
Corsair-modules zeer stabiel en robuust zijn. Kenmerkend zijn ondermeer het zeer geringe aantal
defecte modules en zelden voorkomende compatibiliteitsproblemen. Ook staat Corsair bekend om de
vooruitstervenheid: nieuwe technologieŽn en ontwikkelingen worden snel en goed door Corsair
ondersteund. Al met al leidt dat tot een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De uitstekende
recensies die Corsair-modules krijgen spreken wat dit betreft boekdelen.

Corsair Hydrocool 200

Met de HydroCool kan de processor vloeistof gekoeld worden. Dat levert een aantal voordelen op:

∑ De processor wordt beter gekoeld. De temperatuur van de processor zal niet zo flink meer oplopen, waardoor de duurzaamheid toeneemt. Ook wordt hierdoor de performance beter. Daarnaast is het makkelijker de processor over te klokken.

∑ De warmte van de processor wordt niet meer in de kast verspreid, maar wordt door de externe unit buiten de kast gebracht. Hierdoor ontstaat er een optimale warmte-uitwisseling met de omgeving. Doordat de temperatuur in de kast lager is, kunnen andere warmtegevoelige onderdelen (videokaart, chipset, harde schijven, geheugen) daarvan profiteren.

∑ De HydroCool heeft geen eigen voeding. Hij wordt gevoed door de voeding van de pc. Zodoende kan het niet voorkomen dat de pc wel aanstaat en de koeling niet.

∑ De processor wordt beter beveiligd voor te hoge temperaturen. De temperatuur op de processor wordt door de HydroCool gemeten. De HydroCool geeft een alarm als de temperatuur boven een bepaald maximum komt (standaard 50 Celsius). De HydroCool kan zelfs het systeem hardware-matig (dus zonder tussenkomst van het besturingssysteem - waar een eventueel vastgelopen of een niet correct werkend proces toch kan resulteren in beschadiging van het systeem) uitschakelen. De interface kaart is verbonden met de aan/uit-schakelaar op het moederbord en kan, als het nodig is, het systeem fysiek uitschakelen alsof de aan/uit-knop indrukt werd. De gebruiker kan zelf de schakeltemperaturen van het alarm instellen. Standaard staan deze op 50 en op 55.

∑ Ook zal de HydroCool de gebruiker alarmeren als het vloeistofniveau beneden een bepaald minimum komt. Bijvullen kan eenvoudig met gedestilleerd water (mits het mengsel koelvloeistof - gedestilleerd water constant blijft).

∑ Daar de fan van de HydroCool op een veel lagere snelheid hoeft te draaien, wordt er veel minder geluid geproduceerd. De veel lawaai makende processorfan is immers niet meer nodig. De HydroCool werkt in twee verschillende standen: een fluistermodus en een turbomodus. In fluistermodus werkt het apparaat op halve snelheid. Als de temperatuur boven de 40 komt, zal het automatisch naar turbomodus overschakelen. In deze stand werken vloeistofpomp en vertilator op volle toeren. Als de temperatuur weer zakt zal het systeem zichzelf terugschakelen naar fluistermodus. Gebruikers kunnen zelf op elk gewenst moment de turbomodus inschakelen en weer uitschakelen, tenzij de temperatuur boven de 40 is - dan blijft het apparaat op turbomodus staan.

Voor meer informatie:

∑ Download een korte overzicht van de mogelijkheden (Engels).
∑ Download de beknopte handleiding (verschillende talen).
∑ Download het uitgebreide handboek (Nederlands of Engels).

(bron: www.corsairmicro.com)

Hydrocool afbeeldingen

Klik op een afbeeldingen voor een vergroting en een begeleidende tekst.Meer info

Voor meer informatie: www.corsairmicro.com